Sony SEL-1018 10-18mm f/4 OSS

245000 Ft

Kategória: Fotó, Videó és okos eszközök, Tartozékok

Márka: Sony

Állapot: Használt - ellenőrzött kíváló minőség!

Készleten

Leírás

Szép állapotú, lencsék karcmentesek, burkolaton apro használatból eredő kopás

10-18 mm-es F4 szuper széles látószögű zoomobjektív. Super ED üveg és optikai állandó képstabilizátor. Minimum 10 mm gyújtótávolság
Ultra nagy látószögű zoom objektív. Látószög (APS-C): 109 fok – 76 fok
APS-C, E-tartó. Az objektíven belüli optikai steadyshot képstabilizátor sima, elmosódásmentes fényképeket és videókat biztosít kézi fotózáskor
Steadyshot képstabilizátor


Jellemzők
E 10-18mm F4 OSS E-bajonettes széles zoomobjektív
Ez a szuper-széles látószögű zoomobjektív tökéletes kiterjedt tájak fényképezésére, és lenyűgöző, hangsúlyos perspektívával rendelkező képek készítésére. A funkciók közé tartozik az állandó maximális F4 rekeszérték és a beépített optikai SteadyShot (OSS) képstabilizátor.
E 10-18mm F4 OSS E-bajonettes széles zoomobjektív

Média
Kör alakú rekesznyílás
Ha módosítja a rekeszértéket a háttér defókuszálása érdekében, a fényforrások elmosódottnak tűnnek. Az elmosódott háttér „bokeh” effektusa az objektívben használt körkörös rekesznyílású lapátokkal fokozható. A hagyományos rekeszlapátok lapos oldalakkal rendelkeznek, így nem tetszetős, sokszög alakú, defókuszált fénypontokat hoznak létre. Az α objektívek ezt a problémát kiküszöbölik az egyedülálló kialakításnak köszönhetően, amely a rekesznyílást szinte tökéletesen körkörösen tartja a szélesre nyitott beállítástól egészen a 2 fokozattal zárt állapotig. Simább, természetesebb defókuszálás érhető el ennek eredményeként.
ED (Extra-low Dispersion) üveg
A gyújtótávolság növekedésével a hagyományos optikai üvegből készült objektíveknél nehézségekbe ütközik a kromatikus aberráció, és ennek eredményeként a képek gyengébb kontrasztot, gyengébb színminőséget és kisebb felbontást okoznak. Az ED üveg drámaian csökkenti a kromatikus aberrációt telefotó tartományban, és kiváló kontrasztot biztosít a teljes képen, még nagy rekeszérték mellett is.
A Super ED üveg fokozottan kompenzálja a kromatikus aberrációt.
Aszférikus lencsetagok

Az aszférikus lencsekialakítás drámaian csökkenti a szférikus aberrációt, miközben csökkenti az objektív méretét és súlyát is. A szférikus aberráció a képsíkra vetített fénysugarak enyhe eltolódása. Ezt a hagyományos gömb alakú lencsék különböző pontjain tapasztalható különbségek okozzák, amelyek rontják a képminőséget a nagy rekesznyílású objektíveknél. Speciálisan kialakított "aszférikus" elemek a membrán közelében visszaállítják a fénysugarak igazítását a képsíkban, megőrizve a nagy élességet és kontrasztot még a maximális rekesznyílás mellett is, és az optikai út más pontjain is használhatók a torzítás csökkentése érdekében. A jól megtervezett aszférikus elemek csökkenthetik az objektívben szükséges elemek teljes számát, ezáltal csökkentve a teljes méretet és súlyt. Az Advanced Aspherical (AA) elemek egy továbbfejlesztett változat, amelyek rendkívül magas vastagsági arányt mutatnak a középpont és a kerület között. Az AA elemeket rendkívül nehéz előállítani, mivel a legfejlettebb fröccsöntési technológiára támaszkodnak, hogy következetesen és pontosan elérjék a kívánt formát és felületi pontosságot, ami jelentősen jobb képpontosságot és minőséget eredményez.
Távolságkódoló

A távolságmérő az ADI vakumérés szerves részét képezi, amely nagy pontosságú vakumérést biztosít, amelyet nem befolyásol a témák vagy a hátterek tükröződése. A távolságkódoló egy objektív alkatrész, amely közvetlenül érzékeli a fókuszáló mechanizmus helyzetét, és jelet küld a CPU-nak, hogy megmérje a tárgy távolságát. Vaku fotózás során ezek az adatok nagyon hasznosak annak kiszámításához, hogy mekkora vakuteljesítmény megfelelő a jelenethez.
Objektív alapú optikai képstabilizátor
Objektív alapú optikai képstabilizátor
Az objektívbe épített giroszkópok a legkisebb mozgást is érzékelik, a stabilizáló lencse pedig precízen eltolódik az esetleges képelmosódás ellen. A precíziós, halk lineáris motorok és a csúcskategóriás Sony professzionális videokameráktól örökölt technológia alkalmazása kivételesen csendes, hatékony képstabilizálást eredményez, amely hozzájárul a kiváló minőségű filmekhez és állóképekhez.
Belső fókuszálás

Csak az optikai rendszer középső csoportjai mozognak a fókusz eléréséhez, így az objektív teljes hossza nem változik. További fontos előnyök közé tartozik a gyors autofókusz és a rövid minimális fókusztávolság. Ezenkívül az objektív elején lévő szűrőmenet nem forog, ami kényelmes, ha polarizáló szűrőt használ.
„Közösség által ellenőrizve” ikon